Ateliere de creatie

Atelier de Origami si Paper-craft

Origami este arta veche de aproape 1000 de ani a plierii hartiei. Este originara din Japonia, iar la inceputuri era un mod frumos de a petrece timpul la curtea imperiala. De-a lungul secolelor origami a devenit cunoascuta si in afara curtii imperiale dar si in afara tarii, devenind destul de repede o arta populara. Astfel a ajuns sa fie indragita de copii, parinti si bunici, ca acum sute de ani.Aceasta arta consta in realizarea minunatelor figurinelor din hartie colorata, care se impatureste fara alte ajutoare, obtinandu-se astfel animale maiestuase, masti ,flori, podoabe pt zile de sarbatoare etc.

Este o mare bucurie sa vezi cum o bucata de hartie este transformata numai prin plisare intr-o forma frumoasa.Origami necesita concentrare ,stimuleaza fantezia si initiaza mobilitatea degetelor.

Figurile pot fi asamblate in asa fel incat sa alcatuiasca un ansamblu vesel pt camera de copii, un ornament colorat pt masa aniversara sau masti de carnaval. La atelierul de origami si paper craft copii realizeaza o multime de obiecte de la colaje pana la constructii din hartie si carton, care pot avea scop decorativ si util (ex: rame foto, scrisori plisate, buzunare de perete, cosulete cu flori, carti postale) etc. Toate acestea pot fi apoi pictate si decorate de catre copii.

 

Atelier modelaj

La acest atelier copii pot realiza din pasta de modelaj, pasta fimo sau papier marche diverse obiecte : stampile, bijuterii, cuburi decorative flori modelate ,masti etc

Copiii isi pot folosi imaginatia si creativitatea , posibilitatile si tehnicile prin care pot fi realizate obiectele fiind nelimitate si totodata le dezvolta simtul tridimensionalitatii.

 

 

Atelier mozaic

Mozaicul este arta de a crea imagini prin asamblarea unor piese mici de sticla, ceramica colorata, piatra sau alte materiale.

Este considerat o tehnica de arta decorativa. Acesta ne duce cu gandul la frumos si la un mestesug care se manifesta sub diferite forme. Arta mozaicului nu este grea dar trebuie inteleasa, ea a fost si va ramane ceva elevat si spectaculos.

In cadrul atelierului de mozaic copii vor realiza rame foto, imagini decorative pe diverse suporturi, tablouri, recipiente etc.